¿Te futur la normativa de l'Idioma Valencià? Ver más grande

¿Te futur la normativa de l'Idioma Valencià?

Nuevo

de Òscar Rueda. 208 pág.

Más detalles

9,95 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 978-84-940548-7-7
Autor Òscar Rueda
Dimensiones 15 x 21 cm
Número de páginas 208
Idioma Valenciano

Más información

Parlar del futur de la normativa de l’idioma valencià és tant com parlar del futur de la pròpia llengua. De la conservació de les característiques que la singularisen respecte dels idiomes veïns. De la potenciació del seu us com a instrument de comunicació oral i escrita. De la seua consideració i visibilitat com a subjecte idiomàtic diferenciat: a efectes llingüístics, pero també llegals i normatius. De la seua pervivència, en definitiva, com a marca màxima i privativa de la nostra identitat com a poble.
Partint de controvèrsies llingüístiques pròximes a la nostra, l’autor emmarca el doble conflicte llingüístic valencià en una fenomenologia més freqüent de lo que pareix. Una fenomenologia que es fonamenta en l’íntima relació entre llengua, normativisació, prestigi social, interessos polítics-econòmics i identitat de grup. I apunta diversos escenaris per al futur de la normativa i de la pròpia llengua valenciana, en la convicció de que la seua viabilitat passa per la reclamació efectiva i pragmàtica dels drets internacionalment reconeguts a tota comunitat llingüística oprimida, com continua sent la nostra.

Reseñas

Calificación 
07/06/2018

Brutal

La veritat és que Òscar Rueda escriu molt be, un llibre clar i a l'alcanç de totes, pero a la vegada en una treball i una informació de molt de nivell.

Calificación 
23/05/2018

Imprescindible

És un llibre imprescindible per a tot aquella que vullga entendre l'estat actual de l'idioma valencià i les seus possibilitats de futur. Rueda fa un anàlisis exhaustiu, pero fàcil de llegir, de les causes i de les possibles conseqüències per a la llengua segons tot lo que ha vingut passant.

Escriba una reseña

¿Te futur la normativa de l'Idioma Valencià?

¿Te futur la normativa de l'Idioma Valencià?

de Òscar Rueda. 208 pág.