Els llibrets de falla Ver más grande

Els llibrets de falla

Nuevo

de Josep Bernat i Baldoví. 112 pág.

Más detalles

Advertencia: ¡Últimas unidades en stock!

9,75 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 978-84-96472-56-3
Autor Josep Bernat i Baldoví
Dimensiones 21 x 14,5 cm.
Número de páginas 112
Idioma Valenciano

Más información

En 1885 Bernat i Baldoví publicà el primer llibret de l'història per a la falla de la Plaça de l'Almodí. Des d'aquell moment l'explicació fallera es convertirà en un element indissociable de la festa que li donarà una atra dimensió: el llibret va a esmolar molt més la crítica satírica dels monuments. Bernat desplegà per a l'ocasió el cas de don Facundo i de Viçanteta, el més popular dels seus personages des de que escrigué El Virgo de Viçanteta en 1832.

Bernat, ademés de ser el primer llibriste, està considerat el pare del nostre sainet i fon decisiu per a l'esclat de la prensa satírica en valencià. La seua fecunda trayectòria intelectual i culturalfon una de les bases sobre les quals naixeria la nosrta Renaixença. Encara aixina i tot, Bernat continua arrastrant els tòpics que han llastrat el seu reconeiximent.

En esta edició es desvelen els continguts, les amfibologies iels dobles sentits de sèt llibrets de fallaque escrigué entre 1855 i 1861 i es demostra que Bernat no pegava puntada sense fil. Baix de la costra de les brofegades i la sal grossa que l'han fet popular s'amaga una elaborada retòrica per a defendre els dos principis polítics que guiaren la seua vida: integritat moral i justícia social.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escriba una reseña

Els llibrets de falla

Els llibrets de falla

de Josep Bernat i Baldoví. 112 pág.