Lluna en perigeu Ver más grande

Lluna en perigeu

Nuevo

de Maria Dolors Garcia Broch. 200 pág.

Más detalles

8,00 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 978-84-938137-7-2
Autor Maria Dolors Garcia Broch
Dimensiones 11,6 x 17,6 cm
Número de páginas 200
Idioma Valenciano

Más información

En acabar la Guerra Civil espanyola, millons de ciutadans han de conviure a lo llarc dels anys entre pors i miseries. 

Valencia, com a ultima capital de la Republica, viu mes intensament, si cap, la repressio i les fams: fam per la falta d’aliments i fam de dignitat.

Mils i mils d’excombatients estaran empresonats i les seues families inclus immerses en tota classe de perills.

A pesar de tot Isabel (o Llibertat), filla de represaliat i comandant d’Estat Major, sap trobar son “perigeu” particular, en mig de l’ingenua despreocupacio infantil, com una formula magica per a sobreviure, i inclus perdonar; encara que mai, mai oblidar.

L’historia, tan real com les vixcudes per mils de valencians, es desenrolla per carrers i places d’una Valencia trencada; pero no derrotada.

Als llectors “madurs” els sumergirà en reminiscencies, mes o manco patides, indesijables entre “germans”. Pero l’autora aprofita la narracio per a introduir als jovens llectors en una realitat historica, interessadament amagada, com puga ser la que conformen la “Divisio Blava” i el seu final, les “Brigades Internacionals”, tambe la situacio i vida dels “refugiats” en França, o la dels que patiren preso. Als jovens precisament voldra mostrar-los, i ensenyar-los a vore en ulls proxims, una realitat per ad ells diluida en les taranyines del temps, casi ignorada, pero que, per a be o per a mal, fon…, ES la realitat de la seua propia historia, que mai hauria de repetir-se.

Si estes vivencies revixcudes serviren per a evitar fets tan deplorables, haura valgut la pena furgar en el passat proxim.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escriba una reseña

Lluna en perigeu

Lluna en perigeu

de Maria Dolors Garcia Broch. 200 pág.