Senyera valenciana. Símbol de llibertat Ver más grande

Senyera valenciana. Símbol de llibertat

Nuevo producto

de Òscar Rueda. 160 pág.

Más detalles

Advertencia: ¡Últimos artículos en inventario!

9,75 € impuestos inc.

Ficha técnica

ISBN 978-84-96472-60-0
Autor Òscar Rueda
Dimensiones 21 x 14,5 cm.
Número de páginas 160
Idioma Valenciano

Más

Pocs coneixen que la Batalla d’Almansa també tingué com a conseqüència una significativa repressió simbòlica: la Senyera Valenciana fon tancada en un arcó. Els vencedors, abanderats de la centralisació castellana, la consideraven un símbol de les llibertats nacionals valencianes que calia fer oblidar per a sempre. Pero no ho conseguiren. La Senyera estava ben arrelada entre els valencians des de que naixqué en 1377, per privilegi del rei Pere El Cerimoniós.

A pesar de la repressió borbònica, els valencians mantingueren viva la memòria de la Senyera durant el segle XVIII fins que Vicent Boix, el gran precursor de la Renaixença, la rescatà definitivament. La Senyera fon protagonista principal dels orígens del nacionalisme valencià a primeries del segle XX, de les manifestacions pro Estatut dels anys 30 i en la posterior Guerra Civil, com a símbol associat al republicanisme. En els primers anys del franquisme, la Senyera no fon tolerada pero l’estima popular feu que fora tímidament restablit el seu us, llunt del protagonisme polític que havia tingut i que recuperaria en la transició.

L’història de la Senyera és també l’història de l’identitat valenciana. I la vitalitat del símbol és la mesura de la vitalitat identitària del poble. La Senyera, 636 després del seu naiximent, té pendent el seu gran repte: tornar a ser símbol de llibertat, encapçalar la supervivència dels valencians en un món globalisat i cada volta més homogeneisat.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Senyera valenciana. Símbol de llibertat

Senyera valenciana. Símbol de llibertat

de Òscar Rueda. 160 pág.