De regionalisme i valentinicultura Ver más grande

De regionalisme i valentinicultura

Nuevo

de Fausti Barberà. 148 pág.

Más detalles

Advertencia: ¡Últimas unidades en stock!

9,75 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 84-89737-42-8
Autor Fausti Barberà
Dimensiones 22 x 14 cm.
Número de páginas 148
Idioma Valenciano

Más información

La nit del 7 de decembre de 1902, Fausti Barberà i Martí prenia la paraula per a llegir el discurs que inaugurava les sessions de la societat valencianista Lo Rat Penat.

El doctor Barberà coneixia de primera ma alguns dels incipients nacionalismes europeus pels seus constants viages professionals. S'ajuda d'este coneiximent per a teorisar un nacionalisme valencià que preten estar en sintonia en els atres nacionalismes peninsulars en l'objectiu de redefinir Espanya com un estat plurinacional a on es respecten i valoren les distintes identitats.

En el text "De regionalisme i valentinicultura" s'albiren ya, no obstant, moltes de les dificultats i conflictes que acompanyaran al valencianisme a lo llarc de tot el segle XX: les discrepancies en torn a la llengua, el naiximent del pancatalanisme, les complexes relacions entre els valencianistes, el paper jugat per la burguesia espanyolista. Tota una serie de qüestions que sonen del tot actuals.

Antoni Atienza, u dels millors especialistes en l'historia del valencianisme apuntala en una extensa introduccio quin es el context en que apareix este llibre, en quina mida la praxis de Fausti Barberà acompanya a la seua teoria i en generalcóm era el moviment valencianiste en les primeries del segle XX.

El document historic de Barberà es util sobre tot per a ser capaços de valorar cóm es que el nacionalisme valencià porta cent anys topetant-se en els mateixos problemes que el paralisen sense remei. Es una lliço que nos ve des dels origens del valencianisme modern per a que sigam capaços d ecomprendre-la a l'hora de mirar al futur del nacionanalisme valencià.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escriba una reseña

De regionalisme i valentinicultura

De regionalisme i valentinicultura

de Fausti Barberà. 148 pág.