Ortografies Valencianes, de Josep Nebot a les Normes del Puig Ver más grande

Ortografies Valencianes, de Josep Nebot a les Normes del Puig

Nuevo

de Juli Moreno. 128 pág.

Más detalles

9,00 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 978-84-947175-3-6
Autor Juli Moreno i Moreno
Dimensiones 15 x 21cm
Número de páginas 128
Idioma Valenciano

Más información

L’obra es fruit d’una idea concebuda quan l’autor codirigia la coleccio Quaderns de Divulgacio (Punt d’encontre en la cultura valenciana) de la Seccio de Publicacions de Lo Rat Penat, alla pels anys 90 del passat segle. Ya en aquell moment intentà que algun estudios abordara este tema, i se consegui, pero la propia coleccio llimitava l’extensio de l’obra. L’autor decidi mamprendre personalment la labor d’ampliacio i, producte d’eixe treball d’investigacio i de recopilacio, presenta esta aclaridora aportacio entorn a l’ortografia valenciana, un tema, com tots els llingüistics, tan present en la societat valenciana i especialment en el moviment valencianiste.  

El llector podra comprovar la gran cantitat de propostes ortografiques realisades des de Nebot i Pérez fins a les Normes del Puig, i la serietat de moltes d’elles, puix foren treballades en rigor cientific; circumstancies diverses, segons el moment historic, impediren que cap d’elles, de caracter autocton, fora acollida com haguera segut d’esperar i contara en el seguiment i consolidacio necessaries per a convertir-se en la que fixara l’escritura de l’idoma valencià. Esta dinamica se trencà en les Normes d’El Puig, que arribaren a gojar de reconeiximent oficial; pero de nou els interessos, en esta ocasio politics, determinaren que hagen quedat circumscrites al moviment valencianiste, dins del qual, aixo si, tenen un ample seguiment i una gran vitalitat.

No trobaran en esta publicacio referencies a normatives o publicacions llingüitiques que neguen l’identitat i singularitat de la llengua valenciana, a no ser que haja segut convenient per qüestions comparatives o per a fer notar lo que suponen de servilisme o entreguisme a una atra llengua.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escriba una reseña

Ortografies Valencianes, de Josep Nebot a les Normes del Puig

Ortografies Valencianes, de Josep Nebot a les Normes del Puig

de Juli Moreno. 128 pág.