Historiadors, cronistes i dietaristes valencians Ver más grande

Historiadors, cronistes i dietaristes valencians

Nuevo

de AA. VV. 230 pág.

Más detalles

15,00 € impuestos incl.

Ficha técnica

ISBN 978-84-945884-8-8
Autor AA. VV.
Dimensiones 16,5 x 23 cm.
Número de páginas 230
Idioma valenciano

Más información

Baix el títul “Historiadors, cronistes i dietaristes valencians”, 10 investigadors, professors i divulgadors culturals han recordat la vida i l’obra d’importants autors que, d’una o atra manera, han contribuït a que els valencians de hui pogam conéixer els fets històrics i la vida quotidiana dels nostres antepassat.
En la primera jornada, tres historiadors i acadèmics de la RACV –José Vicente Gómez Bayarri, José Aparicio i Daniel Sala– tractaren aspectes concrets pero importants per al coneiximent de la nostra història i manera de ser: les cròniques de les festes del 9 d’octubre, les investigacions arqueològiques i la visió que dels valencians han donat en el passat els viagers estrangers que nos visitaven.
En la segona jornada es repassaren les obres historiogràfiques de referència en distintes époques: Òscar Rueda parlà de les quatre grans cròniques migevals, Antoni Atienza dels historiadors dels sigles XVI i XVII i Agustí Zacarés dels del XVIII i XIX. El bibliòfil Rafael Solaz rematà la jornada en una reflexió sobre l’importància dels dietaris per al coneiximent de la vida quotidiana de temps passats, en una referència concreta al de Pau Carsí.
La tercera jornada es dedicà al recort de dos grans professors del sigle XX –Antonio Ubieto i Joan Regla–, a càrrec, respectivament, de dos discípules seues, Emília Salvador i Ampar Cabanes. Per últim, Francisco Pérez Puche, Croniste Oficial de la Ciutat de Valéncia, repassà l’importància dels periodistes per a la creació de crònica, en un recort especial per als successius directors del diari Las Provincias.

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escriba una reseña

Historiadors, cronistes i dietaristes valencians

Historiadors, cronistes i dietaristes valencians

de AA. VV. 230 pág.